LOS MUROS DEL A – OLESA: 27-4-2019

ANADA: per Molins de Rei (RG), Pallejà, Fontpineda, Corbera (RG), Can Rafel (RG), Cervelló, Vallirana, Can Pruneda, Olesa.

TORNADA: per Begues (RG), Gavà, Viladecans, Sant Boi, Carrer del Plà, Molins, San Bartomeu, Rierada, La Floresta (RG), Les Planes, Vallvidrera (RG) i Barcelona. (opcional volver directo desde Gavà)

SORTIDA: a les 7:30h. del PALAU REIAL, 103 Qm. / 1.950 mts.

Crónica de Josep María:

La sortida a Olesa de Bonesvalls Bar “Centre Cívic” ha sigut una bona novetat, que a mes es pot considerar molt adequada com a Jornada de reflexió per les eleccions que es celebraran el demà diumenge. A mes el recorregut ha sigut adient dons es podria titular “de la vall al cim i tornar a la vall”,  adequat al ball de xifres que l’especulació, la prensa i els propis partits polítics han anat escampant durant aquesta setmana de campanya electoral.

Ens hem trobat a dos quarts de vuit davant del Palau de Pedralbes 19 membres del Grup A disposats a fer un trajecte que inicialment no acabàvem de tenir clar.

Jo, que havia estat a principi de setmana una mica pioc, tenia por de tenir mes dificultats de les habituals per seguir el grup y no he sigut conscient de quin era el trajecte fins que a Palleja hem pres la desviació cap a Fontpineda i Corbera, iniciant una pujada immisericorde de 2,6 Km, amb una zona de una mica mes de 1 Km al 12% de mitjana, que ha obligat a mentalitzar-se i a ordenar a les cames que treballessin tot lo que podien donar de sí, després de posar a la bici tot el ferro (plat petit i el pinyó mes gros disponible). Superada aquesta primera pujada el camí no ha sigut pas planer, sinó que ha anat pujant i baixant fins a trobar el segon mur, anomenat de Can Rafel y que tenia 2 Km a una Mitjana de 9%, amb algun pic del 13%. També ha sigut superat amb nota per tothom. Les urbanitzacions anaven continuant fins arribar a la que correspon al Pla de Pelach, que també te una digestió pesada amb 1 Km al 9% de mitja.

Després d’aquest esforç amb uns 50 Km fets hem arribat al Centre Cívic de Olesa de Bonesvalls a on ens han posat la taula i hem recuperat les forces, mentre es parlava de bicis, pes corporal i rendiment en relació a la posició sobre la màquina, entre altes coses.

En sortir, per arribar a la rotonda de Begues hi havia uns quants kilòmetres de una pujadeta suau, però persistent i amb vent en contra. A pesar d’això i de que els tres murs fets fins a les hores ja havien fet madurar el físic, s’ha agafat una marxeta notable que ha posat en evidencia que “ningú entrena”.

A la rotonda, un grup ha especificat que després de la baixada de Begues, aniria directament cap a casa. El resta amb 10 unitats ha seguit per un itinerari, nou per alguns, travessant, amb força tràfic Gavà, Viladecans i San Boi. Durant la travessia hem pogut observar enormes naus i empreses que justifiquen la activitat econòmica i la importància de lo que es coneix com a cinturó  metropolità. En travessar el Llobregat per arribar a Cornellà, ens ha deixat Isa i hem quedat nou, que per una carretera ja coneguda hem tornat, per el pla que segueix el llit del Llobregat ,¸cap a  Molins de Rei, per arribar a l a quarta pujada,  La que surt de la Rierada per anar a  La Floresta i que es caracteritza per que en 1,7 Km es van enllaçant pujades que arriben al 16% amb zones que comparativament semblen planeres, però que tenen una pendent moderada de un 6 al 8%, amb una mitjana del 8%. Aquesta pujada l’han fet els 7 que han quedat, dons dos, en arribar a Sant Bartomeu de la Quadra han seguit cap La Creu de Olòrdre.

Una exigent sortida, com a preludi de la semi especial dels “Muros de Cervera”, que el grup ha aprovat amb suficiència.